1 pussi valmispottumuussia
1 ruskeakastikepussi (valmissemmoinen)
1 laatikko kebablihaa n. 400 g
vettä raanasta
Sinistä maitoa pari desiä
Vahvaa ja savunmakuista amerikkalaista grillikastiketta
1 Kattila
1 Keraaminen paistinpannu
1 Puu- ja muovikauha
Kävin eilen paikallisessa halpiksessa (Raja-Market) ja turisteja
väistellessä eksyin semmoisen hyllyn eteen, jossa myytiin kahdellakympillä paistinpannuja,
joiden paistopinta oli kokonaan valkoinen ja kuulemma jotain tarttumatonta
keramiikkaa. Tietysti se piti ostaa kunen ollut aiemmin tommoista nähnyt (tai
kuullut), kun sen pahvissa luvattiin vielä ergonomisesti oikein muotoiltu kahva
ja kolme vuoden takuu. Jipii. Ajattelin samalla tehdä melkein oikeeta ruokaa,
kun nyt on sitten siihen sopivat vermeet ja täydennellä samalla köksä-Raijalta
oppimatta jääneitä opinkappaleiden mustia aukkoja mutupersaustuntumalla.
Aloitin ruoan valmistuksen laittamalla kaikesta huolimatta
iiihan pikkulirun oliiviöljyä keramiikkapannulle, koska en suoraan luota
mihinkään mikä on made in China. Tämän jälkeen paistoin kebab-lihoja se verran,
että lähti se hassu haju poies kun olin unohtanut ne ”hetkeksi” jääkaapin
viereen. Samanaikaisesti laitoin puoli kattilallista vettä lämpenemään muussia
varten, vaikka lähikaupan muijien mielestä maistuu paremmalta maitoon tehtynä
(edellyttää kuitenkin jatkuvan väijyn asettamista ja se on ruoan laitossa hölmöintä
hommaa).
Seuraavaksi avasin kastikepussin saksilla ja heitin pussin
yläosan roskiin. Virhe. Koska sen jälkeen pussissa oli viidellä kielellä
ohjeet; ylimpänä ruåtsi ja suomenkielisestä ohjeesta jäljellä enää sanat ”lla
sekoittaen”. En käynyt poisheitettyä pussin osaa roskiksesta kaivamaan, koska
siellä oli aamuiset kissansheebat ja jukurttipurkin puolikas tahmaamassa. Tässä
vaiheessa en muistanut laatikossa olevaa toista identtistä pussia, mutta kaukaa
haudan takaa kaikui Köksä-Raijan kuiskaus ”lisää ne jauhot lihan joukkoon ja
laita sitten vasta vettä”. Toimi erinomaisesti. Sotkin puulastalla hetken
kastiketta ja jätin hautumaan, koska hetki aiemmin vesikattilaan lisäämäni
maito alkoi nousta vaahtona kattilasta ulos. Sen verran kuitenkin ehti maitovaahtoa
loiskahtaa levylle, että keittiö haisi hetken aika pahalta.
Sitten ei muuta kuin kuohan laskeuduttua muussijauho
kattilaan ja voimakkaasti sekoittaen ylimääräiset jauhokököt pois. Itse
kastikkeeseen laitoin pyhän kunniaksi ameriikkalaista grillikastiketta, koska
en muuta löytänyt ja se sopii IHAN kaikkeen. Järrrkyttävän hyvä sunnuntaimättö
ja vielä jäi täksikin päiväksi.
Ei muuta uutta Mikan kokeilevasta
kauhukeittiöstä, mutta palaillaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti