Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 9. helmikuuta 2015

Ruoka & Ripuli Osa 7. Keraaminen pussikebabsoossimuussi ameriikansavulla

1 pussi valmispottumuussia
1 ruskeakastikepussi (valmissemmoinen)
1 laatikko kebablihaa n. 400 g
vettä raanasta
Sinistä maitoa pari desiä
Vahvaa ja savunmakuista amerikkalaista grillikastiketta
1 Kattila
1 Keraaminen paistinpannu
1 Puu- ja muovikauha

Kävin eilen paikallisessa halpiksessa (Raja-Market) ja turisteja väistellessä eksyin semmoisen hyllyn eteen, jossa myytiin kahdellakympillä paistinpannuja, joiden paistopinta oli kokonaan valkoinen ja kuulemma jotain tarttumatonta keramiikkaa. Tietysti se piti ostaa kunen ollut aiemmin tommoista nähnyt (tai kuullut), kun sen pahvissa luvattiin vielä ergonomisesti oikein muotoiltu kahva ja kolme vuoden takuu. Jipii. Ajattelin samalla tehdä melkein oikeeta ruokaa, kun nyt on sitten siihen sopivat vermeet ja täydennellä samalla köksä-Raijalta oppimatta jääneitä opinkappaleiden mustia aukkoja mutupersaustuntumalla.

Aloitin ruoan valmistuksen laittamalla kaikesta huolimatta iiihan pikkulirun oliiviöljyä keramiikkapannulle, koska en suoraan luota mihinkään mikä on made in China. Tämän jälkeen paistoin kebab-lihoja se verran, että lähti se hassu haju poies kun olin unohtanut ne ”hetkeksi” jääkaapin viereen. Samanaikaisesti laitoin puoli kattilallista vettä lämpenemään muussia varten, vaikka lähikaupan muijien mielestä maistuu paremmalta maitoon tehtynä (edellyttää kuitenkin jatkuvan väijyn asettamista ja se on ruoan laitossa hölmöintä hommaa).

Seuraavaksi avasin kastikepussin saksilla ja heitin pussin yläosan roskiin. Virhe. Koska sen jälkeen pussissa oli viidellä kielellä ohjeet; ylimpänä ruåtsi ja suomenkielisestä ohjeesta jäljellä enää sanat ”lla sekoittaen”. En käynyt poisheitettyä pussin osaa roskiksesta kaivamaan, koska siellä oli aamuiset kissansheebat ja jukurttipurkin puolikas tahmaamassa. Tässä vaiheessa en muistanut laatikossa olevaa toista identtistä pussia, mutta kaukaa haudan takaa kaikui Köksä-Raijan kuiskaus ”lisää ne jauhot lihan joukkoon ja laita sitten vasta vettä”. Toimi erinomaisesti. Sotkin puulastalla hetken kastiketta ja jätin hautumaan, koska hetki aiemmin vesikattilaan lisäämäni maito alkoi nousta vaahtona kattilasta ulos. Sen verran kuitenkin ehti maitovaahtoa loiskahtaa levylle, että keittiö haisi hetken aika pahalta.

Sitten ei muuta kuin kuohan laskeuduttua muussijauho kattilaan ja voimakkaasti sekoittaen ylimääräiset jauhokököt pois. Itse kastikkeeseen laitoin pyhän kunniaksi ameriikkalaista grillikastiketta, koska en muuta löytänyt ja se sopii IHAN kaikkeen. Järrrkyttävän hyvä sunnuntaimättö ja vielä jäi täksikin päiväksi.


Ei muuta uutta Mikan kokeilevasta kauhukeittiöstä, mutta palaillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti