Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 13. toukokuuta 2014

Yrtit ja yhteyttäjät osa 3: Kaaosteoreettisen kasvimaani substrooppiset sankarivainaat

Kuten aiemmin kerroin, niin lievästi sanottuna lähes manian asteelle edennyt ihastukseni auringonkukkiin on pikkuhiljaa saavuttamassa antikliimaksinsa ja ”periksi ei anneta perkele”-periaatteella hankittu syvä ahdistus alkaa jo purkautua Touretten syndrooman omaisina vokaalisina hermoväreinä JUMALAUTABULULULULUAAAH… Aiempi riemu onnistumisesta oli voimakkaasti ennenaikainen ja aasinpää/-perseeni on taas kerran saanut sille jo aiemmilta yrityskerroilta tutut kiertopotkut henkisen minäni tyytyessä enää vain ohjailemaan kontrolloimattomasti vellovaa kyynelvirtaa. Huonosti muotoiltujen lauseiden sekaan piilotettua kasvinomistajan tuskaa ei lievennä edes orastava urheiluhulluus tai tässä(kin) asiassa tietovarastoltaan (ei vatsaltaan) vielä minuakin heiveröisempien (mutta puheliaampien) ala-Kesoilin kuninkaiden vertaistuki. Eikä missään tapauksessa se googlelle ulkoistettu ns. maalaisjärki.

Toivorikkaan toukokuun alkupuolen terhakkaasti kohti aurinkoa jöpöttäneet kirkkaanvihreät kasvinalut alkoivat odotusarvon mukaisesti piiikkuuhiljaa löpertyä maata kohti ja kuinka ollakaan eräänä maanantaiaamuna ei ruukuissa näkynyt enää lehtivihreän murustakaan; vain pieniä ruskeankellertäviä ja kurttuisia kasvivainaanökeröitä. Sen tuhannenkolmannentoista tuskaisen googlehaun jälkeen löysin jonkun asiantuntijaksi itseään väittävän kasvitieteen tohtorin ohjeistuksen pienimmän mahdollisen fontin japaninkielisen osion kirjallisuuslinkin alaviitteen liitteestä maininnan siitä että ”koska auringonkukalla on pitkä pääjuuri, joka saattaa uudelleenistutuksessa vahingoittua mikäli se on esikasvatettu sisällä” … jätän tähän väliin mahdollisesti sopivan ja juuri keksimäni eroottisluonteisen ihmisvitsin kertomatta toteamalla ainoastaan, ettei ihmisen ja kasvien maailma niin kovin kaukana toisistaan loppupeleissä ole. Kuulemma.

Tulevan triffidiaitani ulkoistutusyritelmän Vol.1 laitoin multiin jo ennen vappua, koska kauden ensimmäisten terassi-ilmojen jälkihöyryissä kuvittelin kestokesän mallia -14 jo saapuneen. Megaluokanmoga. Eipä tullut uskottua naapurin Wanhan Jaarittelijan 80 vuoden kokemusperäistä sääennustusta, vaan kehuin sille räplynä nykyaikaisten tietokonemallien kaikkivoipaisuutta. Kolmen päivän päästä tämän keskustelun muistoa kunnioitti enää kymmenen sentin lumikerros ja kuvan mukaiset lumimiehen jalanjälkiä muistuttavat kompostimultamontut. Positiivisena asiana tässä oli ehdottomasti se, että ”ravinnerikkaampaa” multaa tonkiessa huomasin kompostorini toimineen talven aikana loistavasti, eikä haittaeläimien jälkiäkään ollut havaittavissa lähiympäristössä. Tai sitten ne on oppineet syömään sillä muovihaarukalla, jonka pömpelistä mystisesti löysin.



Joo hiljaista oli auringonkukkieni hautausmaalla; yhdessä montussa tosin pieni taimentapainen vielä söpösti lepäili vaakatasossa mitä ilmeisimmin jo kuolinvuoteelleen kellahtaneena. Kasveilla ei onneksi ole älykkyyttä tai tuntoaistia, koska muuten tuota kuvaa katsoessa menisi näin herkältä taiteilijalta yöunet. Herbaarioni hypotermisen horrormuuvin viimeisessä jäykkäpaskontajaksossa kasvieni loppuelämän minuutit meni todennäköisesti päälläolevan lumen ja vitutuksen sekä ihmiskunnan ääliömäisyyden määrää funtsiessa.



En kuitenkaan ihan niin kehno kasvinkasvatushommeleissa ole, kuin edellä esitettyjen kertomusteni perusteella voisi katsoa tulleen jo tieteellisesti todistetuksi. Annoin nähkääs osalle tulevista kasviystävistäni option menehtyä sisätiloissa jakamalla idättämäni taimet kahteen luokkaan kunnon ja insinöörinkoulutuksen mukanaan tuomalla yleispätevyydellä olettamani elinkelpoisuuden mukaan. Ulos kuolemaan kuoppasin ainoastaan toptenin ja selkeästi elämänkaarensa kalkkiviivoja nopeammin lähestyville hankin oikein vanhoista kunnon sademetsäntappoteakkirimoista tehdyn telineen suihkukaapin viereen. Minun logiikkani mukaan röpelöisen lasin läpi kuultavan substrooppisen pehmeän valon ja suihkusta tulevan vesihöyryn olisi pitänyt toimia ilmastollisesti jonkunoloisena viidakkosimulaattorina. Ja paskan marjat. Laatikon kasvustosta päätellen kuoleman hönkäys oli lähestynyt juuri suihkun suunnasta, mutta nurkanpuoleiset viheriöijät voivat vielä ihan hyvin. Ei ole ilmeisesti tropiikista tämä kasvi tai sitten käyn liian kylmissä suihkuissa Lappeenrannan Energian armosta. En tietenkään muusta syystä.



Ja taustalla olevien vihreiden tupsujen pitäisi pussin mukaan olla porkkanoita. Niitä myytiin samasta pahvitelineestä ja ajattelin hetkellisen aivosähköhäiriön seurauksena yrittää mäheltää verrokki-istutelman niille viimevuotisille porkkanatikuille. Jospa NYT tänä syksynä saisi tehtyä oman maan porkkanoista sen dieettipieretyssalaatin.




Summa Summarum. Olihan niiden siemenpussien sarjakuvaohjeiden alla näemmä jotain ohjetekstiä ihan pienellä präntillä, mutta äijätyyliin ne luonnollisesti ohitin olankohautuksella. Ehdottaisinkin nyt tuotevalvontavirastolle Suomen lainsäädäntöön tuotavaksi semmoisen aloitteen, että kaikkiin selkeästi sukupuolisidonnaisesti luonnollista käytöstä/osaamista vaativiin ohjekuviin laitettaisiin isolla otsikoksi ”Kuvien katsominen ei riitä tämän asian ymmärtämiseksi, vaan lue myös näiden kuvien alla oleva teksti!”. Minulle on toistuvasti vinosti hymyilty, nottei kukkien kasvatus mitään rakettitiedettä ole. No ei varmasti ole ei... Jos se sitä olisi, niin puolet Nasankin miehistä luulisi vielä kuun pimeemmän puolen olevan Boogiemanin koti.

Eipä muuta tällä kertaa. Pasila ja Porilaisten marssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti