Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ruoka & Ripuli Osa 4: Lepakkomies-syndroomaisen viihdeurheiludieettikaasutuksen kilokalorimetrigrammakuutiot

Koska juoksupiereskelyharrastuksellani olen säännöllisin väliajoin ohimennessä buutannut kaikki kaupungin veroeuroilla hankitut kalliit ilmanlaatumittarit, niin ajattelin antaa huolellisen meriselityksen sekä terveyssisaren, että paikallisen selluteollisuuden pyynnöstä. Syytän kaikesta 70-luvun kasvatusihanteita sekä sen ajan batmanning-kasvatusmetodia. Mutsi osti näet aikoinaan kauppa-autosta keltaisen muovilautasen, jonka pohjassa oli Batmanin kuva ja sano sen jälkeen aina notta vedä äkkiä puurot naamaasi ennen kuin bätmän ehtii. No alitajuisessa Lepakkomiehenpelossa vuosikymmeniä mättöjä kahmineen lautanen on ruokkiksella aina ensimmäisenä tyhjä, vaikka sen pohjassa onkin lepakkomiehen pelottavan naaman sijaan enää Sodexon lempeä logo. 

Edellä mainittu pohdinta ajankohtaistui taas männäviikolla käydyn työterkkarin vuosittaisen kohta-se-viikatemies-kolkuttaa-saarnan aikana. Siinä terkkaritytön puheripulilla säestämän elämäni kauhufilmin raastaessa elämänhaluni viime rippeitä kohti itsetuntoni tunkiota, aloin pohtia nykyisten terveysstandardien sijaan paremmin sopivaa hyvinvointimittaria kaikille meille mm. Himasen sinisellä kirjalla persettään pyyhkineille raskaan sarjan kehityksenjarruille. Koska tämänhetkisen elämäntilanteeni suurinta estettistä ongelmaa indikoi kolme numeroa vaa'an näytössä ja elämäni ainoita fyysisiä nautintoja voin kuvata ainoastaan kilometreillä, kilokaloreilla ja kuutiometreillä, niin päätin kätevästi yhdistää oman hyvinvointi-indeksini insinöörimatematiikalla yhdeksi luvuksi nimeltä Mikan Batman Indeksi = MBI yksikkönä kilokalorimetrigrammakuutio. Indeksi lasketaan ruoan, hölkän, elopainon ja metaaninmuodostuksen tulona.

A. Ruoka (kcal). Päiväannos about 3 300 kcal. Edellä jo kuvatussa batman-menyyssä pääosaa ei näyttele ruoan laatu vaan määrä ja ruokailutapahtuman kesto sekä huonekalut. Ja nykytrendipelleilyn mukaisten lakto-ovo-skitso-pipo-ruokavalioiden sijaan meikäläisen lautaselta puuttuu ainoastaan kala ja muut avovedessä tai sen lähellä eläneet eläimet (ja kasvit). Koska niitten osalta tuli opiskeluaikana kiintiö täyteen. Reilu parikymppisen hormoonihörhön logiikalla kun mm. ruokailuun liittyvän priorisoinnin tiedontuotantoketju kulkee aivojen sijasta genitaalien kautta ja (rahan) säästöpaineet tuppaavat kohdistumaan kaljan sijasta kiinteään ravintoon. Muutama kuorma-autolavallinen Korelan Siwan tonnikaloja/kalapuikkoja riitti tämän ja seuraavan elämänkierron ajaksi. Ja vielä jää muutama nuotallinen minkinruoaksi.

B. Hölkkä (km). Päiväannos reilu 8 km. Hölkkä on hienointa mitä mies voi tehdä lenkkarit jalassa. Homman optisena harhana on sen psyykkisen tyydytyksen mukanaan tuoma henkinen rentous pl. ne tilanteet, joissa hyvin rullaavalle askeleelle sisäisesti hymyillessä josku stnan alkoholisoituneen näköinen keski-ikäinen konttori-Irma löllöhanureineen painelee pintakaasulla ohi häviten horisonttiin ja sitten vituttaa taas viikko. Varsinkin jos se samaan aikaan juttelee niitänäitä likkakaverinsa kanssa, jonka polvikulma pysyy juoksun aikana joka askeleella omaani suorempana. PRKL.

C. Elopaino (kg). Päiväkasvu 2,7 g (20 vuoden keskiarvosta laskettuna). Hieman huolestutti terveyssisaren kehonkieli puheen kääntyessä ravitsemustottumuksiini, kun tuo muodollisen pätevyytensä johdosta kovasti arvostamani ammattilainen hölläsi pikkuhiljaa katsekontaktista ja aiemmin niin leppoisanlämpimän katseen fokus alkoi siirtyä sälekaihtimien välistä horisonttiin. Vaikka kyse oli ainoastaan ”esimerkiksi tästä viikosta”. Minkä minä sille mahdan, että kovan juoksulenkin jälkeen kehon energiatasapaino vaatii palautusmättönä 300 grammaa körrilakua tai puoli litraa vaniljajäätelöä?

D. Metaaninmuodostus (m3). Keskimääräisesti arvioituna päiväannokseni Etelä-Karjalan ilmanlaadun raikastamiseksi on tiedemiesten jostain kumman syystä tekemän tutkimuksen mukaan 0,012 m3. Oman googletusurani pohjanoteerauksena voitaneen pitää ihmisen kaasuntuotantokykyyn tekemiäni hakuja kolmella kielellä, mutta nyt tämä elämäänne helpottava olennainen tieto on tieteellisesti varmistettu. Päiväpäästön voin tosin herrasmiehenä (?) tehdä peruslenkilläni ainoastaan Tirilän VPK-talon ja Postin jakelukeskuksen välillä, koska siinä matkalla voi aina (äänihämäyksenä) auton kohdalla päästellä huoletta pahimmat paineet Kaukaan piikkiin. Sitä ennen ja sen jälkeen voi tulla taas kerran sen uskottavuuden (?) kanssa ongelmia, varsinkin kun iltaisin alkaa päivän istumistyön jälkeen nämä puolitahattomat kehonäänet olla semmosia MaschinenGewehr-mallia olevia kolmen sekunnin jyrinöitä, mitkä fyysisesti resonoivat mukavasti niskassa asti. 

Eli lyhyenä yhtälönä Mikan onnellisuusmittarin päiväkohtainen Batman-indeksi (MBI = A*B*C*D): 

MBI = 3 300 kcal * 8 000 m * 2,7 g * 0,012 m3 = 855 360 kcalmgm3

On siinä kehononnellisuutta vaikka muille jakaa. Ensi kerralla sitten fiksumpaa läppää. You wish...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti